“El desig de sobirania de Catalunya és irrompible” (446)

Bon dia,
 
Avui, rere la manifestació a Madrid de Podemos aquest passat diumenge, us deixem 3 articles que van perfectament lligats. El primer del digital directe.cat i els altres dos del elsingulardigital.
 
Les comparacions són clares, la injustícia en el tractament d’un esdeveniment i un altra en les cadenes espanyoles d’escàndol, i malgrat tot les dimensions entre un moviment i un altre al carrer abismals. Mireu, contrasteu i compareu!
 
On és el canvi real? A la Independència de Catalunya!, sent, a més, el millor favor que li podem fer a Podemos cara a les seves eleccions espanyoles.
 
Salut i Revolució!
 
Sergi Alcon i Gibert
 
 
 
Mitjans de comunicació absorts per la mobilització del partit de Pablo Iglesias que en el seu dia van amagar la mobilització catalana i en van negar el seu èxit
  _____
Madrid (ACN).- Desenes de milers de persones vingudes d’arreu de l’estat espanyol participen aquest dissabte al migdia en la marxa convocada per Podem a Madrid per demanar un “canvi polític” i la fi de govern del PP. Enmig d’un ambient festiu i reivindicatiu, una riuada de manifestants omple el recorregut de la marxa, des de la plaça de Cibeles fins a la Puerta del Sol, en una demostració de força del partit liderat per Pablo Iglesias. Al crit de “Sí es pot” i “Tic, tac”, els carrers del centre de Madrid s’han tenyit de lila i s’han omplert de cartells reivindicatius i banderes. Una gran pancarta amb el lema “És ara” encapçala la manifestació, que s’ha batejat com la “Marxa del canvi”.
 

Tant sols 300 autocars a la marxa de Podemos, 1.500 a la “V” catalana

El partit d’Iglesias ha omplert els carrers de Madrid, però també ha provocat el caos i s’ha quedat molt lluny de les manifestacions independentistes catalanes.

Cap referència al dret a decidir

Discursos de grans frases buides de continguts han estat el format dels discursos dels líders de Podemos, per cap d’ells, ni Errejón, ni Pablo Iglesias han fet cap menció al dret a decidir, no tant sols dels catalans sinó dels ciutadans.

 
 
 
MOBILITZACIONS
 
El sobiranisme deixa en evidència Podemos
 
La convocatòria pel canvi a Espanya queda deu vegades per sota de l’afluència ciutadana a la V de la Diada
 
Xavier Lladó

El sobiranisme ha deixat avui en evidència Podemos. La convocatòria pel canvi a Espanya, en la concentració a la Puerta del Sol de Madrid, ha estat deu vegades més petita que la V de la Diada, que va omplir la Gran Via i la Diagonal de Barcelona.

La xarxa s’ha omplert de tuits remarcant aquest fet, tot i el tracte preferent que les televisions espanyoles han donat durant tot el dia a la convocatòria de Pablo Iglesias. L’11-S no va rebre la mateixa atenció de les cadenes de televisió espanyoles. TVE va relegar la manifestació, a la qual van assistir 2.000.000 de persones, a la setena posició de l’escaleta del seu informatiu. Molts usuaris de Twitter ho han denunciat.

El periodista de Rac1 Jofre Llombart ha criticat també la diferència de tracte informatiu entre les dues manifestacions. “Els que avui critiqueu que TVE no obri amb una mani de 200.000 persones vau callar quan l’11-S va posar de setena notícia una de 2.000.000”, ha dit.

Aquests són alguns dels tuits que han recordat la diferent afluència entre les dues concentracions:

Avui, 300.000 manifestants a Madrid per demanar un canvi. Fa uns mesos, 1.800.0000 a Barcelona per demanar un dret
— Pucurull (@Pucurull) January 31, 2015
#EsAhora31E impresiona, eh, 180.000 de todo el estado mobilizándose x ganas de cambio? Imaginaos 1.800.000 solo de Catalunya x la libertad!
— Bàrbara Lligadas (@blligadas) January 31, 2015
 
Podemos treu 300.000 persones (sobre 45 milions) El sobiranisme en treu 1.800.000 (sobre 7,5 milions) Qui és l’autèntica fuerza del cambio?
— Jaume Clotet (@jaumeclotet) January 31, 2015
 
A todos los partidos españolistas, les emplazo a contactar con la @assemblea si de verdad quieren una lucida, y masiva manifestacion! 🙂
— jordibv #DUI (@giorgiobv) January 31, 2015
 
Los que hoy criticais que TVE no abra con una mani de 200.000 personas callasteis cuando el 11S puso de séptima noticia una de 2.000.000.
— Jofre Llombart (@jofrellombart) January 31, 2015
 
Podemos ha congregat el 0,2% de la població espanyola a la mani d’avui. L’ANC va congregar el 24% de la població catalana a la V del 11S
— Ramir De Porrata-D. (@ramirp) January 31, 2015
 
 
 
02/02/2015
INDEPENDÈNCIA
 
Un ‘think tank’ alemany que assessora Merkel: “El desig de sobirania de Catalunya és irrompible”
 
L’Institut de Política i Seguretat Internacional d’Alemanya reconeix la potència que té l’acord pel 27-S
 
Bernat Vilaró

La Fundació Ciència i Política, de l’Institut de Política i Seguretat Internacional d’Alemanya, és un ‘think tank’ que assessora el govern d’Angela Merkel en afers exteriors. El cap de recerca de l’Institut, Kai-Olaf Lang, i la professora de ciències polítiques Susanne Gratius, han elaborat un informe sobre el “laberint polític” de Catalunya, i conclou que l’acord entre Artur Mas i Oriol Junqueras per les eleccions del 27-S “demostra que el desig d’una autodeterminació i sobirania és irrompible”.

“A Madrid, ni el govern [espanyol] ni l’oposició van poder ignorar elsenyal polític que es va derivar del 9-N”, afegeix l’informe d’aquest ‘think tank’ alemany, que sosté que el procés sobiranista català és d’interès de la Unió Europea, pel seu afany d’estabilitat i de trobar respostes, i anima Catalunya i Madrid a “prosseguir el camí de diàleg i negociacions o, com a mínim, començar-lo”.

“Les posicions de totes dues parts només es tornen constructives si el govern central presenta una oferta sobre reformes estructurals que tingui continguts substancials i sigui creïble”, apunten Lang i Gratius, que destaquen també que l’afeblit president del govern espanyol, Mariano Rajoy, “no es pot permetre fer àmplies concessions a Catalunya” en ple any electoral a Espanya.

Aquesta entrada ha esta publicada en Recull comentat del procés d'Independència. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a “El desig de sobirania de Catalunya és irrompible” (446)

  1. jordi diu:

    I tant, és tant irrompible que el dia 9-NO i posteriors el 70% de la gent va quedar-se a casa seva. Amb menys d’un 30% del cens no aneu enlloc i ara els castellanoparlants votaran cada vegada més a C’s. Abans es trencarà CAT que Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *