5 objectius clars! (445)

Bon dia,
 
Avui us fem arribar un article d’en Roger Buch al digital tribuna.cat, que sintetitza a la perfecció els punts en els que ens hem de centrar per assolir la gran majoria social a favor d’un Estat Català Independent, amb especial atenció a tots ells, però sobretot el d’alimentar la il·lusió i la èpica dotant de canvis claus en contingut social la propera República Catalana! I és una oportunitat històrica mai vista on tots en podem ser Partíceps i això, com diu els company dels GOAL Carles Cosialls, ho hem de fer saber!
 
Endavant! Nosaltres si que Podem!
 
Salut i Fem via!
 
Sergi Alcon i Gibert
 
 
Roger Buch (@rogerbuch)
 
5 objectius de l’independentisme, des d’avui fins al 27S
 
 
Una victòria clara de l’independentisme el 27S és condició necessària però no suficient per proclamar l’estat propi amb garanties d’èxit. Sembla que el setembre sigui molt lluny, però cal arribar-hi amb els deures ben fets. Aquests són cinc objectius que caldria tenir assolits abans d’anar a votar al setembre.
 
 
1. Tenir a punt les estructures d’estat
Sobretot ens referim a la Hisenda nacional i la Seguretat Social, claus per poder funcionar com a Estat. És imprescindible que quan es proclami la independència es tingui la Hisenda organitzada i que pugui recaptar des del primer minut. És clau que el renovat pacte CiU-ERC funcioni a tot gas i que tots els partits que ho vulguin participin del disseny d’aquestes estructures.
Us imagineu un partit d’esquerres català que renunciés a dissenyar la futura Seguretat Social de la nova República Catalana? No s’ho perdonaria mai…2. Guanyar les eleccions municipals
No només per agafar embranzida de cara al 27S sinó sobretot per assegurar el govern de les quatre diputacions i que l’alcalde de Barcelona sigui independentista. És important també que l’independentisme passi a governar grans ciutats ara governades pels socialistes o pel PP. És molt diferent proclamar la independència tenint els governs municipals de Tarragona, Lleida, Badalona, Sabadell o Terrassa, que proclamar-la sense el seu suport. En definitiva, posar el poder municipal a disposició de la proclamació del nou Estat.
3. Assegurar suport internacional
És una tasca que pertoca sobretot al govern. És indispensable per poder força la negociació amb l’Estat Espanyol quan aquest es negui a acceptar la voluntat majoritària dels catalans. Al 9N es va començar a guanyar el favor i la comprensió de la premsa internacional estupefacte davant la prohibició de la consulta per part de les institucions espanyoles. Ara toca convèncer als governs que la determinació catalana va de debò.

4. Donar caràcter plebiscitari a les eleccions
Només seran eleccions plebiscitàries si la gent creu que ho són. I només la gent s’ho creurà si es detalla un full de ruta convincent posterior a la victòria independentista. Cal fer del 27-S una data novament èpica, extraordinària i això també és tasca de les entitats civils que amb la seva mobilització ho faran creïble igual que ho van fer amb el 9N. Visualitzar la nova República és el que la farà creïble”


5. Visualitzar com serà l’estat propi
De tot el que s’ha dit això és el més important per guanyar les eleccions del 27S. Cal omplir de contingut la independència. Estat propi per tenir una República, per eliminar aforats i privilegiats, per garantir el dret a l’habitatge, per votar en llistes obertes, per millorar les comunicacions i les infraestructures, per eliminar la pobresa energètica, per reduir l’IVA cultural…
No es tracta ara de tornar a escriure en un paper blanc “el país que somio” sinó de fer un pas més i consensuar entre els partits independentistes una dotzena de canvis molt pràctics i a l’hora de forta càrrega simbòlica que s’assoliran amb l’estat propi. Visualitzar la nova República és el que la farà creïble i ajudarà a decantar els pocs centenars de milers de vots que falten per assegurar una victòria clara de l’independentisme.

Aquesta entrada ha esta publicada en Recull comentat del procés d'Independència. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *