Els números ben fets no menteixen (443)

Bon dia,

Després del parèntesi de les festes de nadal i cap d’any us saludem de nou des del nostre Recull Comentat del Procés d’Independència, amb energies renovades i encarant la fase decisiva per la llibertat del país! I abans d’entrar en matèria desitjar bon any nou a tothom!

Avui us fem arribar, íntegra, la darrera reflexió d’en Joan Forés dels GOAL, on ens ha tramés les dades de l’estudi sobre els resultats del “Procés de Participació” del passat 9N, estudi fet pel blocaire Oriol Andrés. Crec que és una anàlisi ben objectiva i acurada que ens ha de servir per veure què, si fem les coses bé i no com els darrers 2 mesos, ens en podem sortir segur!

Tal i com va passar amb la consulta del 9N inicial “frustrada”, on vem fer 1 pas enrera per a fer 2 endavant, crec que ara estem en situació de dir que hem fet 2 passos enrera però que podem fer, i farem, 4 endavant si treballem bé i amb un full de ruta amb unitat d’acció dins la pluralitat de la societat catalana, i, per suposat, bastint les Estructures d’Estat necessaries per la Independència. Tenint temps per fer la feina ben feta com ens agrada!

Salut i a la Feina!

P.D.: Desconec perque l’autor de l’estudi no ha agafat les dades finals, que aproximen la participació final a 2.350.000 votants i 1.900.00 vots sí-sí. En tot cas afecta poc a les proporcions i no desmereix la feina feta.

Sergi Alcon i Gibert

Tema: [GOAL] Oriol Andrés. El 9N sobre el Cens: participació del 43% i SI-SI en el 35%. L’anticatalanisme habitual afirma sense rubor que 2/3 de catalans no van anar a votar, donant a entendre a més que aquests 2/3 votarien evidentment pel “No”

Benvolguts,

En el Blog de Meravelles de l’Oriol Andrés hi ha una interessant anàlisi dels resultats del 9N. Una clarificadora anàlisi! Pot ajudar als desesperats que creuen que cal tenir uns 700.000 vots més del SÍ-SÍ quan arribi l’hora de la veritat. I millor que hi siguin, i millor que creguem que hi han de ser per tal d’assegurar el cop, però com l’autor explica les condicions “ambientals”, amenaces del Gobierno i de la botifleria local i el temps atmosfèric que tampoc no ajudava gens pot molt ben ser que vagin influir en el nombre de votants. I per altra part l’alegria que es veia en les cares de la gent que feia cua i que arribava a votar era esperançadora. Un poble així no pot perdre!

L’anàlisi fa el que cal fer quan es pretén explicar adequadament els resultats d’unes eleccions i per això sempre es refereix, com ha de ser, al nombre de votants, no al cens teòric! O sigui que qualsevol dada de nombre de votants cal referir-la als votants reals no als hipotètics.

Votants reals = cens – abstenció

http://blocdemeravelles.blogspot.com.es/2014_11_01_archive.html

 

 

divendres, 21 novembre de 2014

El 9N sobre el Cens: participació del 43% i SI-SI en el 35%

Un dels arguments que des de l’anticatalanisme habitual s’han utilitzat per menysprear el 9N ha estat afirmar que no va interessar realment els catalans.

 

Així afirmen sense rubor que 2/3 de catalans no van anar a votar, donant a entendre a més que aquests 2/3 votarien evidentment pel “No” Els és igual que 2,3 milions de catalans anessin a votar en una consulta il·legal, sota amenaces directes del Govern d’Espanya, com les de les lamentables cartes de la Sra. de Luna als docents catalans, en un dia de pluja, sense cens, havent de votar en el lloc que consta en un DNI que molts feia anys que no renovaven… Evidentment, tot això els és igual, o fan veure que els és igual. Tant li fa, podem discutir sobre les circumstàncies i les condicions… però mai sobre les dades.
I les dades ens diuen que el 43% dels catalans del cens van anar a votar el 9N (perdó, a “participar”), i que molt majoritàriament van votar pel SI-SI, de manera que fins a un 35% del cens va votar SI-SI. I això vol dir, ras i curt, que tenim guanyat un referèndum real fins a una participació del 70%, sense afegir ni un vot més al SI-SI. I a partir d’aquest percentatge, només necessitem 145.000 vots més amb una participació del 75%, 275.000 per al 80%  i 410.000 per al 85%…
Evidentment el 9N va votar molta gent que no consta al cens: joves de 16 a 18 anys, i estrangers residents a Catalunya. Rectifico, podia haver votat molta gent que no consta al cens, però
la veritat és que proporcionalment van ser pocs els joves i els estrangers que van acabar votant (perdó, “participant”). Consultats diferents membres de taules, hem calculat en un 2% el total dels votants del 9N que eren menors o estrangers. Per tant, per obtenir els votants sobre cens, només ha calgut descomptar aquest 2% del total de vots, evidentment en totes les opcions.
Així doncs, els
1.861.753 vots totals del SI-SI esdevenen 1.824.518 vots del SI-SI sobre cens electoral. I la participació total de 2.305.290, esdevé 2.259.194 sobre cens.

 

Tots els vots Vots

de cens

% s/cens
SI-SI 1.861.753 1.824.518 35%
Total 9N 2.305.290 2.259.184 43%
Cens total 5.257.433

Baixant el nivell a comarques, aplicant el recompte sobre cens, doncs trobem que fins a 28 comarques tenen un % de SI-SI sobre cens superior al 40%. És a dir, que la independència hi guanyarà sense problemes en el referèndum definitiu. En 9 comarques més, el % SI-SI supera el 30% del cens, la qual cosa fa que el SI tingui moltíssimes opcions de guanyar en el dia de la veritat. Per últim, són 4 les comarques, on el % del SI-SI sobre el cens no arriba al 30%, on la victòria del SI serà possible però més complicada. Detall a continuació, amb un mapa de regal. De res.

 

Aquest blogaire té un altre apunt interessant en el seu Bloc: http://blocdemeravelles.blogspot.com.es/2014/10/una-proposta-per-sigles-de-municipis.html

Intenta posar ordre en els abreujaments dels noms de pobles de Catalunya i se’n surt molt bé. Feu-hi una ullada!

 

Publicat per Oriol Andrés 19:14 Cap comentari: 

 

Joan A. Forès

http://reflexionsjafores.blogspot.com.es/

Aquesta entrada ha esta publicada en Recull comentat del procés d'Independència. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *